Engelsk Bulldogg

Blå engelsk bulldog

2012-07-08 13:01 #0 av: thicha

Någon som vet uppfödare i sverige som föder upp blå, alternativt blå vita engelsk bulldog?

Anmäl
2012-07-21 11:26 #1 av: NiklasTyreso

Blåa engelska bulldoggar är väll inte godkända enligt rasstandarden?!

http://minx.se/skebnya/rasstandard.html

Blå färg förekommer hos amerikanska (pit)bulldoggar. Den blå färgen skapas av dillute genen (har jag för mig) som bleker brunt till ljusbrun rednose och svart till stålgrått/blå.

Dilutegenen fanns i de irlänska rednose-linjerna (pitbull) och enligt vissa i kamphundar som spanska emigranter hade med till amerika.

Engelsk bulldog har nog aldrig varit blå eller rednose. 

Anmäl
2012-08-11 23:57 #2 av: thicha

Har sett några blå i sverige, uppfödaren har gått ut med att dom har den första i sverige men detta var ett tag sedan så jag tänkte om det fanns flera nu, vill inte ha hel blå utan med vitt i. Det är svårt att veta som tex på blocket vilka som är seriösa och inte.

Det är väldigt ofta jag ser att det finns valp eller valpar från Malmö som inte är reggade eller något så man börjar ju undra om det är smuggelhundar när dom inte ens har mamman el pappan...?

Jag får nog ta och gå via någon valphänvisning om jag ska få tag på ett "bra exemplar".

Anmäl
2012-08-31 14:56 #3 av: Ragge Bagge

Hur är det med blått hos doggar? Färgen är ju ofta kopplad till hudbesvär (ofta pga sänkt immunförsvar) hos en del raser där blått inte är godkänt (ex. dobermann).

Anmäl
2012-09-01 20:14 #4 av: thicha

okej nu har jag pluggat på godkända färger hos vanliga bulldogen, Jag vet inte om vi mer är intresserade av old modellen, lite större och andas bättre??

hittade en choklad och vit, underbara färger!! men även de blå och vita, synd att det inte finns i sverige, ska kika på import.. kostar ju dok lite extra.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.