Allmänt

Varför vi skaffade Fralla!

2011-05-25 10:27 #0 av: Luecca

Alla har vi olika vägar till den ras vi till slut väljer. Var det en slump, planerat under flera år eller kände du någon som hade en... Hur som helst så kräver det lite planering och det här är vår historia om hur vi blev med Fralla.

Jag har en ganska lång erfarenhet av hundar och olika raser. Jag växte upp med en Goldenhane som verkligen satte standarden för hur en hund ska vara mentalt. Denni var underbar i allt!

Tyvärr så fick vi låta honom somna in, 12 år gammal, pga dåliga höfter och hans kropp orkade helt enkelt inte längre.

Under de senare åren av Dennis liv så jobbade jag på ett hundcenter här på västkusten där vi hade dagis-, omplacering-, hitte- och omhändertagna hundar. En kall vinter så kom det in 5 vanvårdade valpar med deras mammor. De var blandraser naturligtvis, Samojed/Karelsk Björnhund.

Valparna var ungefär 5 veckor gamla och en av dem var Lucas. Han är ihop med min sambo (såklart Skrattande), min bäste vän! I år blir han 12 och jag är livrädd för att förlora honom och stå där en dag utan hund. Vi vill dessutom inte att våra barn ska växa upp utan hund så vi började titta på andra raser, mindre och mer lätthanterliga. Skrattande

Vi tittade på de flesta småraser och var seriöst inne på Chihuahua men kom ganska snabbt fram till att vi behövde en tåligare ras, en ras som klarade av stökiga småbarn.

Valet föll då på Fransk Bulldogg och tack vare vänner och kontakter så kom Brittan in i vårt liv. En helt underbar tik på snart 2 år, mentalt stabil, rolig, humoristisk, älskar alla, lätt att ha och göra med och perfekt på alla vis. (Förutom att hon fortf tycker katterna är lite väl roliga... Tungan ute men det blir bättre och bättre)

Hur blev du med bulldogg??

 

Bilden tillhör Arctic Trails och föreställer våran Brittan. :)

/Rebecca, sajtvärd på Bulldogg iFokus

Anmäl
2012-08-31 12:57 #1 av: lillagrisen

Jag har velat ha hund så länge jag kan minnas! Efter att mina föräldrar skaffade en blandrashande när jag var liten som de var tvungna att lämna bort redan efter ett halvår pga deras bristande hundkunskaper har jag varit oerhört inriktad på att det ska gå bra för mig i mitt hunderi!

Redan tidigt började jag läsa på om olika raser för att se vilken som passar bra för mig som person men även som "första-hund". Mops har jag alltid varit intresserad av pga utseendet men efter massa läsande föll jag för Cavalier king charles spanieln.

Men! För två år sedan skaffade min pojkväns syster en fralla och jag blev förälskad direkt! Jag började läsa en massa om denna rasen och tyckte ändå att det nog skulle passa mig. Hennes var svart men jag föll för fawnfärgade när jag studerade bilder, och en sådan blev det till slut. Liten hund, fast ändå robust, glad, rolig, hänger med på det man gör. Jag gillar att den mer anpassar sig efter ägaren, istället för att man måste anpassa sig efter hunden.

Älskar min Lovis och har läst så otroligt många hundböcker och går nu valpkurs så detta kan inte gå fel, hon ska bli världens goaste hund! :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.