Allmänt

Presentation av oss bakom Bulldogg iFokus

2011-07-06 21:49 #0 av: Chilli10

Här kan du läsa mer om sajtvärden och oss medarbetare. Om du vill veta något mer är det bara att fråga!

SAJTVÄRDEN

Namn: Rebecca Friberg
Ålder: fyllde 30 i år 
Bor: Göteborg

Hund/hundar: Lucas, en Samojed/Karelsk Björnhundblandning på 12 år. Brittany (Brittan), en Fransk Bulldoggtik på snart 2 år.

Sysselsättning: Undersköterska men är just nu mammaledig.

Kort om dig: Bor ihop med sambo och våra 2 barn i en terrasslägenhet i Göteborg. Vi har förutom hundarna 5 stycken katter som alla är räddade på något sätt. Jag har alltid älskat djur och är uppväxt med både hund och katt i familjen. När jag var yngre så red jag mycket och ridningen skulle jag väldigt gärna vilja ta upp igen någon gång. Var jourhem för katter i många år och vi har även haft marsvin.

Varför bulldogg? Vi ville ha en mindre, behändig men ändå tuff ras som kunde hänga med på allt och som tål tuffa barnlekar. Jag har alltid varit förtjust i bullraser och frallans glada sätt och positivitet verkade passa oss perfekt! Tack vare en god vän och hennes kontakter så kom Brittan hem till oss nu i våras. Vi är därför rätt nya i rasen men är helt såld och jag vill arbeta för en sundare och friskare fralla så att fler inser vilken perfekt hundras det är.

 

VI MEDARBETARE

Namn:
Maria Bohlin
Ålder: 22 (född -90)
Bor: Norrköping, Östergötland
Hund/hundar: Chilli som är en 2årig amstaffbastard.
Sysselsättning: Arbetar som support-tekniker på att av Sveriges telekomföretag.

Kort om dig: Jag är en glad tjej och djur ligger mig varmt om hjärtat.Jag har ridit i 15 år, haft marsvin, katter, fiskar och flera kaniner. Ända sedan jag föddes har vi haft hund i familjen. Det har varit Flat, Rottweiler, Engelsk Springer Spaniel, Fransk Bulldogg och Tax. Just nu är hunden och fotografering mina främsta intressen. Träffa familjen också såklart. Även läsning när andan faller på! Jag bor i lägenhet med min sambo sedan 1 år tillbaka och trivs med det. Inom en snar framtid vill jag flytta till en bostadssrätt. På gymnasiet läste jag samhäll med ekonomisk inriktning, planerar nu att jobba ett tag och fundera över vad jag sedan vill plugga vidare till. Med hunden tränar jag just nu mest hederlig vardagslydnad med hjälp av filosofin inom klickerträningen. Försöker även lära Chilli en del tricks, vilket både hon och jag tycker är väldigt roligt.

Varför bulldogg? Det var min syster som köpte en Fralla i Maj 2005. Tequila var en helt underbar hund, dock med många egenheter. Tyvärr så saknar jag henne allt för mycket då hon i Januari 2009 var tvungen att avlivas pga diskbråck. Någon gång kommer jag, antagligen, att köpa mig en gris.

 

Namn: Nina Eklund
Ålder: 22 
Bor: Grödinge, Stockholm
Hund/hundar: Bulten, en liten kille med 2 år som fransk bulldogg i bagaget. 
Sysselsättning: Personalvetare som arbetar som HR-administratör.

Kort om mig: Jag är en positiv och levnadsglad tjej som för tillfället bara har jobb jobb jobb i skallen. Jag är en riktig grubblare och trivs som bäst när jag får ut mina grubblerier i någon typ av konstform, oftast hamnar det på papper i någon konstig form av lyrik. Ett annat stort intresse är att fotografera, helst med Bulten eller blommor som modeller!
Jag, husse och Bulten bor i ett litet hus på landet och där trivs vi utav bara sjutton! Hästarna står precis vid tomtgränsen och Bulten kan kuta fritt mest hela tiden. Det är få förunnat att bo så fint och lugnt, det är en underbar (och välbehövlig) kontrast till mitt kontorsjobb mitt inne i Stockholmssmeten.

Varför bulldogg? När jag var liten var min högsta önskan att få ha en hund, vilket inte gick på grund av övriga familjemedlemmars allergi. Fast jag hade tur då morföräldrarna haft underbara labrador retrivers och mina farföräldrar är dessutom uppfödare av samma ras.
När jag för 3 år sedan flyttade för att plugga sa min mamma: nu har du chansen, ta den! Husse bodde kvar i vårt lilla hus i Stockholm men vi var båda överens om att bli med hund, och sedan började vi leta. Labrador låg ju väldigt nära tillhands för oss båda och det är även en ras som vi fullkommligt älskar. Men att ha en sådan hund på mina 33 kvm studentlägenhet kändes inte riktigt rätt. Och husse ville nu ha en rottis, absolut inte rätt!
Jag hade stött på fransk bulldogg i olika sammanhang och tyckt att det var en otroligt charmig ras som jag läst mycket om, men det var inget som husse nappade på: det ska vara en rejäl hund - minst 40 kilo! Den lilla frallan var ändå i mitt fokus hela tiden och till slut såg jag honom på dataskärmen - Bulten! Jag och husse åkte ner hela vägen till uppfödaren i Malmö.. hela tiden i bilen sa han till mig: vi ska bara titta.. bli inte kär nu!

Efter 3 minuter med Bulten sa husse: Ååh, hej lilla snuttevän! Om några veckor flyttar du in till oss! Vi föll båda två som ett ton tegelsten för den lilla krabaten.. och sedan dess har han förgyllt våra dagar!

Presentera gärna er här.

Anmäl
2011-07-07 08:31 #2 av: [najnie]

Det ser superbra ut Maria! Har vi hört något mer om funktionen fungerar nu?

// Nina, medarbetare på Bulldogg iFokus.

Living my life like it's golden

Anmäl
2011-07-07 09:37 #3 av: Chilli10

Bra att du tycker det! :) Mejlar dig ;)

Anmäl
2012-05-21 18:54 #4 av: Smullis

Kul

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.