Annons:
Etikettallmänt
Läst 9108 ggr
Chilli10
2011-09-28 23:14

Kort om Fransk bulldogg

En sammanfattning om rasen Fransk Bulldogg.

_FCI-nummer 101.

Rasgrupp 9, sällskapshundar._

Ursprungsland/hemland: Frankrike

Storlek/vikt: Vikten skall inte understiga 8 kilo och inte överstiga 14 kilo. Hos en hund i god kondition är storleken i proportion till vikten.

Färg: Enhetligt fawn eller tigrerad pälsfärg, med eller utan begränsade vita fläckar. Vit pälsfärg, med eller utan medelstora till stora fawnfärgade eller tigrerade fläckar.

Kort om rasen: Liksom alla doggar härstammar troligtvis även den franska bulldoggen från molosserhundar från den antika grekiska provinsen Epirus och från det romerska kejsardömet, vilka var förfäder till den engelska bulldoggen, samt från så kallade alanohundar (alanerna var ett medeltida nomadfolk) och från franska doggar och dvärgdoggar. Den franska bulldoggen av idag är troligtvis resultatet av olika korsningar som gjordes av entusiastiska uppfödare i Paris på 1880-talet. Rasen charmade överklassen och artistvärlden med sitt egenartade utseende och sätt och kom snabbt att bli populär. Den första rasstandarden fastställdes 1898, samma år som den franska kennelklubben erkände rasen fransk bulldogg. Fransk bulldogg skall vara sällskaplig, glad, lekfull, sportig och vaken. Den är speciellt tillgiven mot sina ägare och mot barn.

Ur Standard för Fransk bulldogg

Författare: SaraC

Annons:
Smullis
2012-05-21 18:23
#1

Så fina

/Smull, Fonso, Denzel, Rowley, Lissi, Birk, Kai, Paisley och jag! ♡

Upp till toppen
Annons: