Fransk Bulldogg

Uppfödare av SUNDA frallor

2013-05-31 10:15 #0 av: Hoojk

Hej!

Efter att ha varit en tax/cocker-spaniel familj länge så har vi bestämt oss för en Fransk Bulldog. Men vi vill gärna ha en med längre nos och kropp för att hunden ska vara så sund som möjligt. 

Vår hund ska vara en familjehund och vi söker således inte en utställningshund med andningsproblem. Utan en liten härlig fralla som klarar av promenader utan att få andnöd. Vi är bosatta i skåne så en kennel i närheten hade varit kanon.

Tacksam för svar.

/Henric med sambo

Anmäl
2013-06-03 11:04 #1 av: mollymay

Kul att ni funderar på att skaffa fralla!
Ni har inte övervägt rasen Boston terrier? Då dessa har längre kropp och nos än en fralla och orkar "mer" vad gäller promenader.

De flesta (om inte alla) uppfödare i Sverige strävar mot att föda upp sundare frallor med bra andning och hälsa så att tipsa om en kennel är svårt. Det ni kan göra är att gå igenom vår länklista med SKK-reg uppfödare av fransk bulldogg http://bulldogg.ifokus.se/links?discussions-1
och sen kontakta de som ni tycker verkar intressanta och åka och hälsa på dem så att ni får en uppfattning om deras hälsa. 

Lycka till!


/Malin, medarbetare på Bulldogg iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.