Allmänt

Amerikanska Bulldog ägare?

2013-07-15 12:34 #0 av: [Sofiasjostrom]

Hej!
Tänkte höra om det finns något ambullfolk här inne? Isåfall skulle det vara kul om ni la upp bilder på era sötnosar! :D

Här är iallafall min älskling som nu är 10 månader :)

Anmäl
2013-07-23 11:21 #1 av: [Gudrun-Berit]

Hej! jag har ingen am bulldogg men vill skaffa. Skriv gärna lite info om din am bulldogg, är den pigg?, är den aggresiv?, osv.

Anmäl
2013-07-24 21:20 #2 av: [Sofiasjostrom]

Hejhej, jag har haft hundar hela mitt liv, både stora och små. Men Kiara är min första egna hund. Hon är helt underbar, pigg och glad hela tiden. Hon har råkat bli biten en gång av en aggressiv hund som var 8 år, kiara blev mest förvånad och fattade inte riktigt vad som hände och bara fortsatte leka med hunden efter det. Så det är skönt att ambullar släpper sådana saker och sedan fortsätter som om ingenting har hänt. Hon älskar både människor & alla sortens hundar. Det jobbiga är bara att vi har två småhundar här hemma som Kiara vill busa med men problemet är att hon tror att hon är lika liten som dom. Hon väger 47kg just nu och dom små väger mellan 1-4kg så det är ju lite skillnad på storlek och kiara är väldigt klumpig av sig. Hon ska alltid busa med dom och hoppa över dom och det tycker ju så klart inte småhundarna om, men kiara tänker inte så långt. Men det är för hon vill leka, verkligen ingenting aggresivt. Kiara har aldrig visat aggressivitet mot varken någon människa eller hund.

Det enda hon tycker är kul att jaga är fåglar och katter, men hon gör dom aldrig illa. 

Ambullar är världens matvrak. Äter allt som hon får tillgång till. jag har inte tränat så mycket med att hon inte får tigga eftersom att min pappa är hopplös med att alltid ge henne mat vid bordet när vi är och hälsar på även om jag säger till han.

Så det har ju hänt enstaka gånger att hon ätit upp mat som stått på bordet när jag inte haft koll. Sen har hon även försökt äta upp en padda och en brännmanet...

Jag trodde hon skulle dö men ja sköljde bara med massor av vatten i hennes mun och sen blev hon som vanligt igen efter en liten stund. Så hade tur.

Det som stör mig är alla okunniga folk på stan, man får alltid höra folks kommentarer:

- kolla där är en pitbull

- akta barnen, det kommer en kamphund!

- usch sån där kamphund...

osv..osv..osv...

Men det är sånt man får vänja sig vid och bara koppla bort, men det är väldigt synd att de flesta har sånt synsätt efter som att hon egentligen är världens gosegris och inget monster som folk tror när dem ser henne. Men visst, jag kan förstå dem till en viss del eftersom det är väldigt många som har amstaff och blandisar som är oerfarna om rasen eller som hållit på och triggat dom så dom ska va aggresiva mot främlingar och det tycker jag är helt fel. Men det är ju oftast ungdomskillar som vill vara coola inför andra och ha "farliga kamphundar". Så det beror ju helt på vad hunden har för ägare och hur dem är tränade & va hunden har för psyke. Men oftast beror allt på hundägaren.  

Men sen bakom allt de där skitkommentarerna så har jag även fått massor av bra kommentarer också, Kiara brukar ofta få kommentarer om hur fin och go hon är. Så sånt är mycket roligare att höra. 

Men som sagt, man får vara beredd på att folk säger skitsaker & vissa flyger åt sidan när man kommer. Patetiskt beteende har folk men det är ingenting vi "kamphundsägare" kan ändra.

Det jag tycker är skönt med ambullar är att dem kan slappna av på ett helt annat sätt än vad amstaffar kan. Jag passade en amstaff innan ja hämtade kiara och han var uppe i varv hela tiden och krävde väldigt mycket mental träning och massor av motion. Annars blev han understimulerad och börja bita sönder saker. Visst spelar de också roll från hund till hund. Men jag upplever att ambullar inte kräver fullt så mycket som amstaffar gör. Kiara kan träna mentalt en stund sen lite motion på de och sen är hon död liksom och sover ett tag. 

Sen är ju inte ambull terrier som amstaff så ambullar är inte lika ettriga. 

Men det man ska känna till om ambullar är att dem är jävligt envisa. Om dem inte vill komma så kommer dom inte. Om dom inte vill gå in så går de inte in. Om hon inte vill gå i koppel så går hon inte. Så de gäller att man är envisare än hunden. Annars lär de sig: om ja gör såhär så vinner ja, så blir de bara värre med tiden lixom, så man ska vara mjuk men ändå bestämd så man "vinner" över dem.

Sen brukar det vara så att dem kan bli väldigt dominanta över andra hundar, oftast tikar över andra tikar och lika dant fast med hanarna. 
Därför är det vädligt viktigt att man socialiserar dom tidigt så dem vänjer sig och vet hur man beter sig mot andra hundar. Det jag gjorde var att hon fick vara på hunddagis, då fick hon vara med olika hundar varje vecka och leka och busa. Sen brukar jag även gå med henne till olika hundrastgårdar som också är väldigt bra social träning! 

Haha nu märkte ja att jag skrivit en helt bibel nästan och rätt mycket ointressant, men fråga på om du har fler frågor och om ja glömt skriva något. Skrev mest personligt märkte jag nu men hoppas du fick lite svar iallafall! men som sagt bara fråga på! ;)

Anmäl
2013-08-04 11:19 #3 av: thicha

Här är min tik på snart 16v. Renrasig am bulldog och inte från jonsson generna!

Anmäl
2013-08-05 12:18 #4 av: [Gudrun-Berit]

Har en till fråga;) varför valde du am bulldogg?

Anmäl
2013-08-05 13:01 #5 av: thicha

#4 Frågar du mej? Vi miste våran pitbull den 17 Maj nu i år och jag tittade mkt på amstaff men dem har så mkt hudproblem och jag kontaktade flera olika uppfödare men dem var väldigt snäsiga och otrevliga så jag letade vidare, en kompis hade haft am bulldog och har alltid tyckt att dem varit trevliga och lugna hundar, så jag började kika på seriösa uppfödare i sverige, då det typ går att räkna dem på en hand så var det inte lätt, men vi hittade en av dem och dem hade valpar så det var ju bara att åka 100mil fram o tillbaka för att titta och så blev det vår trik vi har nu och hon är kalas!

Anmäl
2013-08-09 11:54 #6 av: [Gudrun-Berit]

5# frågade dig och TS. Har en till fråga, hur är am bulldoggs hälsa?

Anmäl
2013-08-09 12:42 #7 av: thicha

Beror till mkt stor del på vad man avlar på. Som sagt så finns det mkt oseriöst i Sverige, man ska kräva att avelsdjuren är tex friröntkade och inte har några hälsoproblem, även att dem inte har någon agrevisitet i stammen osv.

Vet en tjej som blev tvungen att avliva sin hund när den var ca 1år pga att den hade huggit en människa, hon tränade på bruks och var väldigt aktiv med hunden, var även kursledare, mkt kunnig i mina ögon! Hon hade en från jonsson stammen.

Anmäl
2013-08-09 13:21 #8 av: Debbiej02

gu vad sötHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärta

Anmäl
2013-08-23 16:10 #9 av: Debbiej02


Älskar ambulls!

Anmäl
2013-08-29 23:58 #10 av: arletta001


Hejsan!

Jätte fin hund, Har precis fått ta bort våran ambull som var en omplaceringshund från irland, men nu letar en bra uppfödare i sverige, kan du ge mig en tips?

Anmäl
2013-08-31 11:57 #11 av: [Sofiasjostrom]

Hej, tack så mycket! Jaha okej va tråkigt, beklagar :( Jag köpte min av en familj som inte har någon kennel utan bara tagit en kull men som det ser ut nu så kommer dem inte ta fler kullar. Jag har inte hört så mycket om svenska kennlar i Sverige, däremot har jag hört väldigt många som köpt valpar av http://www.american-bulldogs.dk/Home.html som är en dansk kennel, kolla in där! :)

Anmäl
2013-09-01 11:41 #12 av: thicha

#10

Ja det finns några seriösa uppfödare "kvar". Har man möjlighet så finns ju Ostergaard´s kennel i Danmark, hon har stabila och fina hundar.

Bullyproof vet också hur man ska avla, Även Skymbergs bulldogs har fina hundar och vet hur man avlar! Är mkt seriös i sin uppfödning!! Man bör väl passa sej för folk som har importerat hundar tex ifrån USA och hemma avlar för att tjäna pengar. Personligen hade jag inte köpt någon hund från jonsson linjerna för det förekommer mkt agg i dom..

Anmäl
2013-09-02 17:13 #13 av: [Gudrun-Berit]

Gillar ambull att simma?;)
Mvh Ida

Anmäl
2013-09-04 10:34 #14 av: [Sofiasjostrom]

Detta är första året hon kunnat bada, hon älskar att bada men bara där hon bottnar, sen har hon försökt simma några ggr och klarat de rätt okej men hon tkr de är läskig för hon har inte riktigt än fått in rätt taktik, men vi ska fortsätta träna nästa år ;)

Här är en bild som ja tog för några dagar sen :)

Anmäl
2013-09-04 19:18 #15 av: thicha

#13 Det är väldigt individuellt som med andra hundraser. Alla människor tycker ju inte heller om att bada =)

Men am bullen är enligt mej ingen vidare bra första hund, de krävs verkligen kunskaper om hur man ska uppfostra denna typ av hund.

Anmäl
2013-09-05 08:42 #16 av: [Gudrun-Berit]

#15 Har haft hund innan;) jag bor på ett hunddagis, det är över 50 hundar o det är ca 20 hundar här varje dag:) så jag har erfarenhet;)
Mvh Ida

Anmäl
2013-09-08 09:48 #17 av: Jennie&Märta

men herregud vilken sötnos !! Kär

Anmäl
2013-09-12 00:48 #18 av: vallhund

Blockybulldogs verkar ha lagt ner sin uppfödning, tyvärr.

#3 Vilken ljuvlig hund!

#14 Testa med flytväst, då lär dom sig ligga bättre i vattnet o använder bakbenen oxå.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-09-19 06:31 #19 av: exitingsvillemo


Visst finns det 2 olika "typer" av Ambullen? Ngn som är insatt och vill beskriva skillnader mellan dessa?

Anmäl
2013-09-19 08:21 #20 av: thicha

#19

Ja precis det finns en som kallas för Classic men även kallad bully type och det är den som är mest tilltryckt i ansiktet. Sen har vi standars type och den är inte alls så tilltryckt i ansiktet sen finns det uppfödare som blandar båda typerna och får då en variant som är mitemellan "rak" och  tilltryckt nos och sen finns det uppfödare som blandar dessa två typer och då kallas den hybrid.

Anmäl
2013-10-08 19:33 #21 av: Chilli10

#10 Om du vill ha en ambull som har mycket driv och arbetsvilja rekommenderar jag Bingen Bulldogs i Norge! :)

Anmäl
2013-10-08 23:12 #22 av: vallhund

#21 Är rasen laglig i Norge?

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-10-09 10:31 #23 av: Chilli10

#22 Japp!

Anmäl
2013-10-09 20:34 #24 av: chade

Åh.. jag som är helt kär i alla dessa bulldog-hundar.. var inne på OEB rätt länge, men nu har min ''kärlek'' gått över till dessa vackra ambullar! Längtar så tills jag kan skaffa hund!

Små stjärnor lyser också i mörkret.

Anmäl
2013-10-09 22:02 #25 av: exitingsvillemo


#19 är det skillnad i storlek på de två typerna också, eller är det bara utseendet?

Anmäl
2013-11-09 12:21 #26 av: [Gudrun-Berit]

TS jag gillade din text i 2# om du vill får du gärna skriva mer;)
Mvh Ida

Anmäl
2013-11-11 13:47 #27 av: [Sofiasjostrom]

Det är bara och fråga på så svarar jag så gott jag kan! ;)

Anmäl
2013-11-11 18:55 #28 av: [Gudrun-Berit]

Hej! Varför skaffade du amerikansk bulldog? Vad tycker du är rastypiskt för amerikansk bulldog? Får du ofta elaka kommentarer för att hon är en "kamphundsras" ? du nämnde det innan men inte om det har hänt ofta. Skäller hon mycket?

Anmäl
2013-11-11 21:42 #29 av: [Sofiasjostrom]

Hejhej, ville först ja en Amstaff men som ja skrev tidigare så har ja själv erfarenhet av att dem kräver mer än vad en ambull gör. Sen är det ju klart att det beror på individ till individ. Så det blev en ambull för de hade lite liknande utseende och för att ambullen verkade vara en härlig ras. Och det kan jag säga dig att det hade ja inte fel om. Det är den mest gosigaste, gladaste, roligaste och charmigaste hund med så stor personlighet jag någonsin haft. Så nu pratar ja utifrån min hund, men som ja hört de flesta runt om som också har ambullar så är de likadana. Kiara är inte mer än ett år nu så det kan ändras men som de är just nu iallafall så går hon ihop med tikar lika bra som hanar. De brukar ha tendens till och inte gå ihop med samma kön. Hennes första löp som hon hade nyss kan ja tala om att det var ett helvete. Hon blödde konstant i 3 veckor. Hade i början blöja på henne men så fort man vände blicken om så var blöjan av.. Så fick stå ut med bloddroppar i hela huset haha men de flesta säger att första löpet brukar vara värst så får hoppas på det!
Rastypiskt är väll att de har sån personlighet, att de är jävligt envisa och att de är riktiga clowner haha.

Jag får ofta höra onödiga kommentarer och ibland brukar ja säga till dom att hon inte är så farlig som hon ser ut men de brukar inte hjälpa. Så de bästa är att ignorera. Men den senaste tiden har ja faktist fått höra mer
positiva kommentarer än negativa. Så det gör en glad. Om man ska ha sådan här "mördarhund" så måste man acceptera att det finns folk som aldrig kmr förstå vilka gosegrisar dessa hundar är!

Kiara har aldrig skällt på hundar förutom när hon varit en bit bort från en annan hund som vill hälsa på henne lika mycket som hon vill så kan hon skälla men de är bara att säga till henne så slutar hon men de är ju deras ena sätt att snacka med varandra ;)
Sen kan hon även skälla när någon går förbi huset för de har mer eller mindre vakt i sig :)
Hon kan även stå och skälla om hon är uttråkad och vill hitta på ngt. Men de händer sällan. Denna ras behöver mental& fysisk Hejhej, ville först ja en Amstaff men som ja skrev tidigare så har ja själv erfarenhet av att dem kräver mer än vad en ambull gör. Sen är det ju klart att det beror på individ till individ. Så det blev en ambull för de hade lite liknande utseende och för att ambullen verkade vara en härlig ras. Och det kan jag säga dig att det hade ja inte fel om. Det är den mest gosigaste, gladaste, roligaste och charmigaste hund med så stor personlighet jag någonsin haft. Så nu pratar ja utifrån min hund, men som ja hört de flesta runt om som också har ambullar så är de likadana. Kiara är inte mer än ett år nu så det kan ändras men som de är just nu iallafall så går hon ihop med tikar lika bra som hanar. De brukar ha tendens till och inte gå ihop med samma kön. Hennes första löp som hon hade nyss kan ja tala om att det var ett helvete. Hon blödde konstant i 3 veckor. Hade i början blöja på henne men så fort man vände blicken om så var blöjan av.. Så fick stå ut med bloddroppar i hela huset haha men de flesta säger att första löpet brukar vara värst så får hoppas på det!
Rastypiskt är väll att de har sån personlighet, att de är jävligt envisa och att de är riktiga clowner haha.

Jag får ofta höra onödiga kommentarer och ibland brukar ja säga till dom att hon inte är så farlig som hon ser ut men de brukar inte hjälpa. Så de bästa är att ignorera. Men den senaste tiden har ja faktist fått höra mer positiva kommentarer än negativa. Så det gör en glad. Om man ska ha sådan här "mördarhund" så måste man acceptera att det finns folk som aldrig kmr förstå vilka gosegrisar dessa hundar är!

Kiara har aldrig skällt på hundar förutom när hon varit en bit bort från en annan hund som vill hälsa på henne lika mycket som hon vill så kan hon skälla men de är bara att säga till henne så slutar hon men de är ju deras ena sätt att snacka med varandra ;)
Sen kan hon även skälla när någon går förbi huset för de har mer eller mindre vakt i sig :)
Hon kan även stå och skälla om hon är uttråkad och vill hitta på ngt. Men de händer sällan. Denna ras behöver mental & fysisk träning som alla andra raser för att må bra :)

Anmäl
2013-11-11 21:58 #30 av: chade

Hon är väldigt fin din Kiara! Hur stor är hon nu, och vad väger hon? :)

Små stjärnor lyser också i mörkret.

Anmäl
2013-11-12 12:17 #31 av: [Sofiasjostrom]

Tack så mycket! Ja vet att ja skrev tidigare att hon vägde 47kg men de stämmer inte, då vägde ja henne på vågen här hemma genom att ja hade henne i famnen och vägde oss båda och sen vägde ja mig själv och tog de minus vår totalvikt men sen när ja va hos veterinären nu när hon skulle ha sin ett årsspruta så vägde hon 43 så hon ligger runt där nu ;)

Anmäl
2014-02-01 12:54 #32 av: ruccslem

Hej där!!
Äntligen en sida med Ambulls!! Skrattar

Vi har en Ambull hona på snart 4 år =)
Och tänkte lägga in en bild inom kort!

Men det verkar som att det inte är så många som är aktiva här längre =/


Ha en bra dag !!

Anmäl
2014-02-01 21:36 #33 av: vallhund

Undrar vart Andreas Blockybullogs tog vägen.

Han hade väldigt vackra o trevliga hundar.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2014-02-01 23:27 #34 av: [Sofiasjostrom]

#32 Hejhej, va kul! Väntar med spänning! :D

Anmäl
2014-03-11 16:14 #35 av: [Gudrun-Berit]

Ni har rekommenderat många danska uppfödare! Är inte rasen olaglig i Danmark?
Mvh Ida

Anmäl
2014-07-09 15:43 #36 av: ruccslem

Nu kommer en liten bild på Tindra =)

Anmäl
2014-07-10 17:29 #37 av: Strutsen87

Jag har också en amerikansk bulldog, Diego heter han och är nu 13 veckor :)

Anmäl
2015-11-10 15:25 #38 av: tosfan

Hejsan! Någon som har koll på lite olika uppfödare? Då talar jag om standard typen :)

Anmäl
2016-02-08 14:17 #39 av: Ixectrona

Jag undrar också. Var har ni fått era valpar från?

När jag letar hittar jag bara Verantinos (inte uppdaterat sedan 2014), Blocky Bulldogs, och Ostergaards (står på hemsidan att hon bor i Landskrona, inte i Danmark?).

Anmäl
2016-02-13 14:10 #40 av: BASE

Hej sofie:).Här heter jag Base,det är så roligt att se hur gott det gått för Kiara och vilken god förespråkare du blivit av denna underbara ras.
Bandi skickar kramar till dig och Kiara med.
Så till er andra hej och måste säga att jag gläds över att det äntligen finns en sida som verkar väldigt bra och ett klientel som verkar vara mer seriös än vissa andra jag tyvärr bevittnat.Speciellt då det handlar om raser som av nån god anledning men som sagt största delen utan tvekan är ren propaganda mantra att stort sett finns raser som äter dynamit och bajsar kärnavfall.
Mina hundar innan denna Ambull jag har idag tex pit-bull där den sista blev nästan på dagen 16år den godaste av vänner,skulle aldrig skada något som inte verkligen ville skada den.Den visste att det inte ok,
Ambull kanske inte är riktigt lika enligt mitt tycke lätt att på vissa sätt fostra pga sin infernaliskt envishet hahaha ha,men samtidigt gud så mycket man älskar dem för samtidigt just deras speciella personlighet.När de leker då kan de verkligen leka 100% men när de vill ligga då kan de ligga 100%igt.Det de gör gör de med hjärtat och hela hjärtat.
Som sofie sa kan inte understrykas att socialiseringen är mkt viktig,men gör du det har du en till människor en stor pussgurka och en jätte Clown som älskar charma sin publik.Men precis som alla raser kan trots allt hända att den inte kanske kan umgås med alltför dominanta speciellt samma kön.
Min kan leka med allt om de inte försöker skada henne Annars kan hon till och med erbjuda sina käraste leksaker för inbjuda till lek.Skall skriva mer sen ,men vad hjärtat är fullt av är lätt att prata mycket om.Vill inte trötta ut alla på mitt första inlägg.Ha det gott sofie.kram

Anmäl
2016-12-24 16:06 #41 av: linda.lonnholm

Hej Sofia!
Såg bilden på Kiara utan att läsa och tänkte att det var så likt henne! Haha!
Hon är såååå fin! ❤
Tänkte jag delar med mig en bild av vår "lilla" goding också!

Anmäl
2018-09-06 23:47 #42 av: Harold

Så fina Kär

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.