Allmänt

Olde English Bulldogg ?

2013-09-08 09:54 #0 av: Jennie&Märta

Sugen på att se om de är någon här inne som har en OEB ? :)
Hurdan är eran, aktiviteter, uppfödare, ålder, berätta gärna lite om din OEB :) 

Anmäl
2013-09-18 11:19 #1 av: thicha

var inne o villa ha en oeb innan jag gav upp rasen, jag vill ha en stabil hund med bullutseendet eftersom jag älskar bulldogs, den engelska var också bara att glömma, dem har för mkt fel och sjukdomar, min granne har haft 3 st och hon sa aldrig mer och gick över till fransk bulldog efter de tagit bort sin sista..

Att hitta en seriös uppfödare till oeb e omöjligt! de kan kostar runt 12000-14000 tusen och så mailar man och frågar uppfödaren vad dem gjort för tester på avelshundarna men de säger bara att dem har gjort normala hälsotester! inga penhip ingenting utan bara ett vanligt häsotillstånd och det fick mej att bli mörkrädd! att inte uppfödarna bryr sej de minsta om att göra testerna, tanken att dem avlar för att tjäna pengar kom upp. Finns typ 3 stycken på blocket som brukar annonsera om oeb och de avlar inte vidare utan nästan med samma hela tiden.. nä fy, dom påstår att oeb är friskare än engelsk men så är det knappast inte. köp en hund när dem har testat höfter, armbågar och gjort seriösa tester på!

Anmäl
2013-10-05 00:07 #2 av: Bullybitch


OEB, är en helt underbar ras. Dock så har jag insätt att de inte finns några seriösa uppfödare i Sverige!
Var tvungen att avliva min pinga för en månadsedan ca, då korsbanden flög av. Först på ena benet sedan på andra så var inte äns att tänka på att göra något då de redan var fel på de första igen =(

Man blir ju mörkrädd när de kommer till denna rasen ja, speciellt aveln här i Sverige, alla avlar på alternativ och inte original. Sedan är de MÅNGA som försöker få in alpha i de hela, men säljer dom som en renrasig OEB. Min nästa hund kommer troligen vara en OEB igen dock från en uppfödare utomlands, då jag vill ha en original med levitt linjer så man får en stark hund (när det kommer till leder)

Anmäl
2013-10-05 00:32 #3 av: thicha

Ja men det är ju synd att det ska vara på detta vis, man skiter ju fullt i hur hundarna mår utan man avlar på det man har och tar ca 14000kr och kallar det för supervalpar, det är inga supervalpar någonstans! uppfödarna borde soppas och de borde aldrig få föda upp ett djur igen!

Anmäl
2013-10-05 02:07 #4 av: Bullybitch


Sant.. Borde komma mer lagar på uppfödare, både för se som bara tar blandraser som ''renraser'' som gäller alla och inte bara SKK..

Anmäl
2013-10-05 11:26 #5 av: thicha

Blir nog lite svårt, Vår hund har stamtavla i amerikanska NKC.


Förstår inte hur folk ens vågar köpa en OEB för de priser som de kostar, även om det kanske inte är "fel" på alla hundar så kan de ju även finnas "fel" som hunden kanske inte visar för den är född med det och tror att det ska vara på ett visst sett..

Men å andra sidan är det ju lite svajigt i mer eller mindre alla raser o även dem som ligger under SKK men uppfödarna avlar inte på dåliga och sjuka djur utan det är ju dom som siktar påblandrasavel som kanske inte kollar upp tex penhip osv. tragiskt.

Anmäl
2013-10-24 10:40 #6 av: [Kavring]

Vad tråkigt att läsa! Men vet ni ifall det är värt att importera oeb? Eller är det mycket problem med rasen även utomlands? Funderar

Hälsningar Kavring,
sajtvärd på KATTSAJTERNA Britter & Selkirk Rex
••• NYTT PÅ SRiF: deltävling på iFokus Djurfoto 14, delta du med!

Anmäl
2013-10-25 03:34 #7 av: silent_angel

Har en oeb tik, 1 år fyllda.
Hade tidigare fransk bulldog men då hon blev sjuk (andningsproblem, livmodersinflammation och juvertumörer) så valde vi att byta ras och hittade då oeb.
Vi ringde till en uppfödare som då hade valpar. Den uppfödaren hade en årsgammal valp som sålts till ett annat par i närheten så vi åkte och träffade den hunden och blev sålda direkt.
Vi pratade också med andea valpköpare från den aktuella kenneln och bestämde oss för att tinga en valp.
Jag har inte ångrat mig en dag.

Min Himka är stabil, hon är världens lugnaste inne, orkar hänga med ut på långa promenader men klättrar inte på väggarna om hon blir utan dom ett par dagar. Det märks att hon har en del vakt i sig, hon markerar om det kommer någon på gården, men det är iof inget problem för oss.

Anmäl
2013-10-25 15:44 #8 av: thicha

#6 hade nog valt en annan hundras, tycker inte men ska gynna dem i sverige som är så pass oseriösa, ta hand om dem som finns och är friska men inte köpa valpar!


Anmäl
2013-10-25 22:11 #9 av: silent_angel

Fast Thicha, det måste varje hunköpare avgöra själv. Det finns massor av oseriösa skk-anslutna uppfödare i Sverige, och flera raser som är godkända av skk som jag personligen aldrig skulle kunna tänka mig att köpa, många raser som är så att säga sönderavlade.
Ta schäfern till exempel, en godkänd bälkänd ras som trots friröntgade föräldradjur ändå kan råka ut för taskiga höfter och dessutom drabbas många schäfrar av andra sjukdomar.

Det viktigaste när man köper en hund är att det känns rätt med hunden som man köper. Jag vet att många har åsikter i den här frågan och det har stötts och blötts i en mindre evighet.

Bulldogs överlag har många sjukdomar kopplade till rasen, men det finns många icke bullraser som också har det.

Anmäl
2014-01-08 11:25 #10 av: Heidi

Denna uppfödare är svensk och verkar göra hälsotester inkl mentaltest och röntgar armbågar, höfter och rygg vad jag förstår.  

Någon som har vovve från dom och kan berätta mer? Jag får en seriös känsla av dom. 

//Heidi - Webbtidningen för djurintresserade- Vimeddjur.se

Anmäl
2014-07-30 19:44 #11 av: OEB

Hej!

Gammal tråd men kanske väcker den till liv igen.

Jag är själv uppfödare av både Alternative Bulldog ( Av Er kända som "Blocket- Olde English Bulldogge" ) och Original Olde English Bulldogge/Leavitt Bulldogge.

Jag känner att det är mycket felaktigheter och spekulationer som lämnas på många forum och därför så väljer jag att ingripa med lite klar fakta och hoppas att det ska vara till hjälp. 

Informationen nedan kommer att innefatta Alternative Bulldogge:

Det är helt rätt och riktigt att "rasen" avlas utan hälsokontroller och att det nu finns en uppsjö av sjuka och defekta hundar.

Detta är en ganska naturlig utveckling och beror främst på följande.

* Ingen uppfödare hälsokontrollerar sina avelsdjur

* Ingen uppfödare vill arbeta med de två klubbar som ställer krav på friska avelsdjur,och som endast tillåter avel på avelsgodkända hundar.

* Köparna ställer inga frågor eller krav.

* Uppfödarna marknadsför rasen som frisk, trots att ingen har hälsokontrollerat sina hundar på flera generationer.. om ens någon i ledet.

* Det är en mycket enkel väg att tjäna pengar för de som inte har något samvete eller någon vilja att göra något gott för rasen.

"Rasen" är dock heller ingen ras, då det uteslutande är blandningar av olika raser, ursprungna ur OEB.

Inga av klubbarna EKC, NKC, IOEBA mfl är några RAS-klubbar, utan det handlar om ett hundregister, där uppfödaren kan korsa i princip vilka raser som helst och få dom kallade OEB på ett papper. 

Klubbarna har inga som helst krav varken på uppfödarens avelsverksamhet, hundhållning, friska hundar eller vilka  raser som korsas... det är enkla register som gör det väldigt enkelt för oseriösa uppfödare att föra fram sin avel, och som kan lämna ifrån sig en "stamtavla" som någon form av "äkthets-garanti". Det handlar om bedrägeri enligt mig.

Dessa klubbar godtar till och  med grov linjeavel, vilket i klartext är incestavel. Jag har sett ett flertal "stamtavlor" där man parat kullsyskon med varandra! 

Det finns då de köparna som tror sig ha hittat en gyllene genväg i denna djungel, och får för sig att själva importera en hund.

Man får inte vara så naiv att man tror att detta problemet inte finns i de andra länderna. Det är precis samma situation, där de utländska uppfödarna avlar och registrerar i samma klubbar. 

Guldläget för dem är klart när det kommer någon ifrån ett annat land och vill köpa!  Köparen är klart inte insatt i landets regelverk, Allmänna reklamationsnämnden eller konsumentköpslagen blir nog svår att luta sig mot. 

Problemet med Alternative Bulldogge i Sverige är enormt, och jag börjar själv snart att se hoppet för dessa hundarna som ute.

Det finns så oerhört många giriga och okunniga uppfödare som på hundarnas och köparnas bekostnad avlar på gravt defekta och sjuka hundar, för att tjäna pengar. Jag tycker det är vidrigt!

Jag blir kontaktad av så många drabbade köpare, och mitt hjärta blöder för dessa stackars hundar och Mattar/Hussar. 

Jag vädjar till Er som är intresserade av rasen, att kolla upp noga. 

Ställ krav, ställ frågor.  Kräv att få se röntgenresultat, inte bara att det står eller sägs att dom är röntgade.

Be om att få se föräldrarnas stamtavlor, finns det inavel?

Kolla hur hundarna bor, och hur dom har det. Bor dom med familjen? Eller bor dom i någon mörk källare i väntan på att producera?

Verkar uppfödaren kunnig, eller pratar hon/han om fina färger, breda skallar, och tuffa hundar?

Följ magkänslan och var kritisk, även om man faller som käglor för de underbara valparna.

Kom ihåg att det är NI köpare som skapat denna marknaden, för det är NI som inte har ställt krav eller ens några frågor, och därefter betalat dyrt för sjuka blandraser.  

Om någon har frågor och funderingar, så byter jag gärna tankar och erfarenhet.

Emma Stjernberg

Anmäl
2014-07-31 09:16 #12 av: [fabienne]

Tack för ditt inlägg, Emma! Visst är det du som har Crowned? Jag är jättenyfiken på hur hälsan ser ut hos original oeb. Hur är läget med höfter, knän och armbågar? Är det många korsbandsskador även hos original? Vad väger dina original? Glad

Anmäl
2014-08-12 16:10 #13 av: lillahunden

Yes det är Emma från "Crowned" höft testade ni föräldra på eran första kull??
Med den hanen som bröt ryggen?

Anmäl
2014-09-20 20:22 #14 av: vallhund

OEB mycket av det du skriver är med största sannolikhet helt riktigt, men när du använder uttrycket incestavel sparkar jag bakut, när det gäller djur så heter det inavel o inget annat.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2014-11-16 14:55 #15 av: lillahunden

Oj då!? försvann hon från Crowned. Med tanken på att ni har ett par
Levitt bulldogge och säger att ni är dom ända uppfödaren i Sverige.
Och om jag inte mins fel så har ni några olde english bulldogges.
Hur var det då höft testade ni föräldra på eran första kull??
Med den hanen som bröt ryggen? Eller tiken ?
Synd att ni sluta svara idena tråden det var ni som väckte denna gamla tråd :/
Jag har fler frågor funderingar osv..

Anmäl
2015-03-27 18:19 #16 av: OEB

Hej! 

Beklagar att jag inte följt upp denna tråden. Brukar sällan hålla koll på forum och vad som diskuteras på nätet.

Så... något försena, men här kommer lite svar på era funderingar.

Vår första kull höftledsröntgades absolut. Vi hade dock ingen organisation som var delaktig och gjorde en rättmätig värdering av deras röntgen utan vi fick vid det tillfället en bedömning av en specialistveterinär.  Tiken fick en prel. svag B höft och hanen en prel. stark B. Valparna är idag dryga 3 år och vi har haft god hälsa på dessa, dock så har 2 individer varit svagare.  Vill man veta mer så är man välkommen att fråga.  

Hanen som ska ha brutit någon rygg blir jag intresserad av! Det eller den vill jag gärna veta mer om, så berätta gärna.  :) 

Nala, som var mamma till den kullen fick avlivas efter en tragisk olycka kort efter att hennes valpar flyttat. Vill Ni veta mer om den olyckan så delar jag med mig för dom som vill analysera.

Gällande ordvalet incest.

Jag skrev att flera av de angivna klubbarna tillåter Linjeavel. Då många kanske inte vet vad linjeavel är, så förtydligade jag det och förklarade att det är vad som kan liknas med incest. Läs gärna inlägget igen.

Fabienne:

Ja det är jag som har Crowned.

Hälsan hos Original/ Leavitt är bra. Dock ska man komma ihåg att det är Bulldoggar och det kan alltid slå igenom problem. 

Man har därigenom kunnat höja kraven på avelgodkännande efter hand. Man får inte glömma att det är en relativt ny ras, med få individer att använda i avel. Därav så är det ett långsamt och långsiktigt arbete att avla. Man har kontrollerat och selekterat hundarna länge, så då blir klart resultaten på dessa hundar stadigare. 

Höfter och armbågar är under kontroll. Man har för LBA kunnat höja kraven från C till B höfter för ett godkännande.  Vilket är fantastiskt och vitnar om stora förbättringar. Armbågar är sällan ett problem. Gällande knän så får vi restriktioner på hur vi ska avla. Original/Leavitt har i regel fint vinklade knän. (Problemet med knän ligger i att hundarna är dåligt vinklade. Dom har helt enkelt för raka bakben. Det gör att korsbanden inte är spända och dom slits av.)

Allergier är alltid svårt. Det är svårt att kontrollera och det är mycket som styrs av yttre faktorer. Vår Alternative hane kan reagera på fukt och får utslag på tassar, om han fått i sig spannmål. Spannmål är inte naturligt som föda för en hund och de kan lätt utveckla allergier då de inte kan bryta ner det. Detta tar i regel flera år att utveckla. Våra hundar får ingen föda med spannmål i. 

Kort sagt. Ja de hundar som är kontrollerade i många generationer och som har utvärderas av en organisation innan de får användas i avel, är friskare. 

Aveln med Alternative är i det avseendet svårare. Men om uppfödare lagt fokus på hälsa istället för groteska och häftiga  utseenden så hade de hundarna också fått må bra. 

Lillahunden:

Jag vill förtydliga lite.

Jag har Original OEB. Dvs renrasiga Olde English Bulldogge  som är registrerade i UKC.

Jag har även Leavitt Bulldog, dvs renrasiga registrerade i LBA.

Det finns två stamböcker för renrasiga OEB. 

UKC  för Olde English Bulldogge och LBA som  numera kallar sina hundar för Leavitt Bulldog. De är samma hundar men de registreras i två olika stamböcker. Detta för att David leavitt ansåg att namnet "Olde English Bulldogge" blivit kidnappat av de som föder upp Bulldog-mixar... 

Vår Chapman är t.e.x registrerad i båda stamböckerna.

Jag hoppas att du fått lite svar på dina frågor och funderingar och du är välkommen att vända fler till mig. Jag ska hålla bättre koll på tråden så du slipper fundera så länge.  

Som Ni kanske förstår så svarar jag gärna öppet på Era frågor och jag skriver under med mitt namn.  Lillahunden.... jag anar en ovilja och oförståelse för vårt arbete och du är mer än välkommen att förklara varför du känner så, 

Emma Stjernberg

Crowned Bulldogges

Anmäl
2015-03-27 19:32 #17 av: vallhund

#16 SKK avläser ED/HD plåtar på såväl blandraser som renrasiga hundar som inte reggas i SKK, o har så gjort i många år.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2015-04-20 11:50 #18 av: lillahunden

Nja du Emma jag ska lära dig ett tips känns som att du inte vet mycket om hundar hehe incest? :)
Allergi what? I Det är immunen som är dåligt man börjar där och sen börjar man bygga upp den sen ska du se själv att din bulldog kommer må bättre och kommer att tåla det den inte tålde förr. inget nytt tänk på det nästa gång annars så kan du nog prata med Lena från gg hund och katt i Göteborg hon har hjälpt mig mycket sen tidigt 91 när vi hade engelska bullogs
Det låter som att du vill utala dig som väldigt kunnig men jag skulle nog säga mer påläst med tanken på hur du uttalar dig erfarenheten värkar tyvärr inte riktigt vara där.
Min son vill ha en Olde english och jag kollat runt med alla uppfödarna i Sverige och du var rätt så tydlig med att du var tvungen att ta bort din hane på grund ev en olycka sen om det var ryggen eller inte kommer jag inte ihåg. Det kan du kanske förklara för oss här.
Och jag vill att du bifogar bild på resultat på blanketter på båda föräldrarna från första kullen.
Så vi alla kan få ett svar hur seriös du är man är så trött på alla oseriösa uppfödare som säljer hundar som inte drar i koppel eller supervalpar bla bla bla usch!!

Anmäl
2015-04-20 15:15 #19 av: vallhund

#18 Vem är Emma?

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2015-04-20 16:43 #20 av: lillahunden

Emma Stjernberg = OEB = Crowned bulldogges

Hälsingar

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.