Fransk Bulldogg

Valp vill inte äta själv

2015-05-18 09:23 #0 av: Frankie_

Hej!

Vi har nyligen fått hem vår fralla, han är 10 veckor och varit här i två veckor idag.

Allting går väldigt bra och blir förvånad hur fort han lär sig saker och förstår våra rutiner. Men något som går sådär är maten.

Han får junior torrfoder från meradog vilket han äter - om man matar eller ger maten i samband med övningar som tex hit. Vissa dagar har han slukat det utan problem men det är mer sällan än ofta. Uppfödaren sa att det ska blötläggas i 1 timme men vi blötlägger bara i 30-45 min annars äter han inte alls när det blir för grötigt.

Har vi gjort fel som matar honom ibland och att det blivit en vana? Läst att frallor är kräsna och speciellt valpar. Men vill att han ska äta och visst han äter när han är hungrig men ibland lan det gå 12 timmar mellan måltiderna och då om vi ger honom från handen så slukar han allt. Annars lägger vi upp det på små tallrikar då skålarna är för djupa.

Tar tacksamt emot tips och råd!

Anmäl
2015-05-18 09:32 #1 av: imsuchadiva

Varför måste maten blötas upp? Har ni prövat att ge det torrt?
Pröva byt torrfoder? Släng ut maten på golvet? Är du säker på att valpen behöver få i sig så mycket mat som du vill?
Låt han äta när han blir hungrig :)

Anmäl
2015-05-18 09:38 #2 av: smellcaramell

jag har en tik som totalt bojkottade torrfoder när hon kom till oss, hon är väldigt kräsen och äter inte ens hundgodis.. Det enda som funkat för oss är att ha skålen nere hela tiden, och aldrig lägga i med mat än att det täcker botten, helst mindre. Provade att blötlägga maten i början efter uppfödarens rekommendationer men det funkade inte alls! Så nu står matskålen framme jämt, med torrfoder i typ jämt och vatten i en skål på sidan om. :)

Anmäl
2015-05-18 10:17 #3 av: Frankie_

#1 Den blöts upp då han dricker dåligt med vatten och av den mat han får äter han två tuggor.. Men som sagt slukar hela på nolltid om han äter från handen eller genom övningar. 

Anmäl
2015-05-18 12:18 #4 av: imsuchadiva

#3 har du prövat att sluta blöta upp maten? Hunden behöver inte få i sig massvis med vätska nu när det inte är varmt, hunden dricker när den blir törstig.

Anmäl
2015-05-29 16:36 #5 av: Fonzie1

Fonzie avskyr allt vad torrfoder heter och ska man få i honom detta så fär den blandas ut i annan mat.Fonzie älskar däremot kött på burk samt vanlig husmanskost av flertalet sorter där det enda han inte gillat är makaroner som han noga sorterat bort och spottat ut sidan om skålen som.Annars är han väldigt glad för denna sorts mat.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.